Money Transfer Questions and Answers

I receive many questions from readers about money transfer services and problems and I don’t always have time to respond, so I’ve grouped together some of the easier ones here:

1. How to open a Paypal account?

pamela wrote:
i want to set up a account with paypal but i cant find the page to do so. thank you

Pennah Haimbodi wrote:
how can i get a paypal account? where can i apply for it?

yasmin wrote:
im new and i dont know how to sign up for paypel!!

Answer:

These are the steps to create a PayPal account:

Step 1: Go to https://www.paypal.com and click on Sign Up.

Step 2: Choose the purpose of your signup (Personal use or Business use)

Step 3: Fill in the details, and click on Continue/Agree and Continue.

Step 4: Enter the security code from the image and continue.

Step 5: Confirm your email and login.

Step 6: In order to send money, you need to link your bank account or credit/debit card to your newly created PayPal account. So, after logging in, click on My Account > Profile > Link Bank Account or Link Debit/Credit Card and follow the instructions.

In order to receive money, you need to give your email (the one you registered with) to the sender. After you receive money, you can withdraw it to your linked bank account.

Question and Answer

2. How to send money to a U.S. prison inmate?

E.M wrote:
Hello, can you help me to send money to prisons in USA from Finland? I have master card only.

Answer:

I researched this previously and answered it in a post, here:  How to add money to an inmate’s commissary account.

3. Was the MoneyGram cashed?

lillian day wrote:
how can i find out it a moneygram was cashed?

Answer:

Lillian, you should call the MoneyGram customer service line at 1-800-328-5678. They should be able to tell you if your MoneyGram payment was cashed or not.

4. Sending money to Nigeria?

muriel montoya wrote:
i want to know if i can send money to lagos nigeria online from my bank in america to lagos.

Gunn berit Åkre wrote:
hello i must transfer 700 dollars on november 19 to nigeria and it important that the money will be sent that day.

Answer:

Muriel and Gunn, I would first caution you to be careful who you are sending money to, and for what reason. Nigeria is the scam and fraud capital of the world. Are you absolutely sure that you are sending money for something legitimate? If so, here are your options:

1. Western Union Money Transfer (http://www.westernunion.com/nigeria)

2. MoneyGram (http://global.moneygram.com/ng/en)

3. World Remit (https://www.worldremit.com/en/nigeria)

4. Xend Pay (http://www.xendpay.com)

5. Western Union near Marplasolo, France?

karen linton wrote:
where is the western union in france? is one in marplasolo? or even near?

Answer:

Karen, I am sorry, but I can not find such a place in France.

6. How can I get my money transfer back?

eugene smith wrote:
I called the company to whom i sent a payment & discovered that they no longer
accept payments. What do I do to have the payment returned? THANKS.

Answer:

Eugene, you should first call the money transfer service you used and find out if the payment has been received. If not, then they can probably refund it to you. If the payment has been received, then you can find out who received it and request a refund from them.

7. Safest way to send money to an online gambling service?

suzanne glynn wrote:
I live in California and I would like to play poker online. Any suggestions on how to transfer funds to a safe… if it exists…online poker site with the assurance of withdrawing winnings with little or no hassle. thanks for your help….suzanne

Answer:

Suzanne, we don’t report on or research online gambling sites or issues. Sorry.

8. How to send money from the USA to the UAE?

Linda Briley wrote:
I need to send money to the UAE (United Arab Emirates) as soon as possible. for my husband to come home.

Answer:

Linda, you didn’t say where you are located but I’ll assume the USA. There are several money transfer services you can use to send money to the UAE.

There is Western Union, in which, you have to walk in to one of the Western Union agents in your city, give them the money and the details about your husband’s location and obtain a MTCN (Money Transfer Control Number). Then give this number to your husband who is in the UAE who can collect the money from one of the Western Union agents in the UAE. You can also use online transfer option from your debit/credit card or from your bank account. Log on to http://www.westernunion.com for this.

There is also MoneyGram, which you can use for transfer of money to the UAE. Even here, you need to walk in to any of the MoneyGram agents or pay online at https://www.moneygram.com.

You can also transfer money through PayPal. You will need to create an account with them on https://www.paypal.com/ and link your debit/credit card or bank account with the PayPal account, in order to transfer the money. All you need to do after linking the card/account is enter your husband’s email address and the amount you wish to transfer. If he is registered on PayPal and has linked his bank account with PayPal, he can immediately withdraw it, otherwise, he will have to sign up on PayPal with the email address you had sent the money to.

***

Do you have a question about money transfer services, gift cards, sending money to a mobile phone, or a problem you’re having with a money transfer? Calling the money transfer agent’s customer service line should be your first course of action, but if that doesn’t work then contact us through our contact form, and we’ll be happy to answer.

2.00 avg. rating (48% score) - 1 vote

Leave a Reply